Comportamentul la angajare – diferentele dintre femei si barbati din domeniul tehnic

 

In martie – aprilie anul acesta am realizat un studiu pentru a masura diferentele dintre preferintele si asteptarile barbatilor si femeilor din domeniul tehnic cu privire la comportamentul lor la angajare. De asemenea, ne-am uitat si daca sunt diferente cand vine vorba despre perceptia lor fata de angajatorii din industria tehnica.

Industrii precum Automotive, Oil & Gas, Telecom, ISP/ E-commerce/ Media si Hardware Producers & Distributors sunt mai cautate in randul barbatilor. Un procent mai mare dintre femei prefera Relatii Publice, Servicii Profesionale, Servicii bancare/financiare, FMCG sau Pharma. 

 domenii dorite

Cele mai dorite job-uri sunt cele de project manager, software developer si design engineer, ordinea acestor optiuni fiind aceeasi in cadrul ambelor seturi de rezultate. Pe de alta parte, diferente mari de procentaj exista la pozitiile: technical support, telecom engineer, mechanical engineer, automotive engineer unde predomina barbatii, femeile preferandu-le pe cele de researcher, software tester, environmental engineer, web design, logistics sau DBA.

 

departamentul dorit

In cazul obiectivelor profesionale, preferintele celor doua categorii de respondenti sunt foarte asemanatoare. Atat barbatii, cat si femeile isi doresc sa devina specialisti, sa obtina un work-life balance bun si sa fie bine platiti. De asemenea, si criteriile in baza carora isi aleg job-ul dorit se aseamana, existand mici diferente in cazul programelor de trainingsi a locurilor de munca, doua optiuni preferate mai mult de catre femei. In cazul respondentilor barbati, salariul si pachetul de beneficii, precum si o atmosfera de lucru placuta reprezinta criterii importante.

In ceea ce priveste beneficiile dorite, in cazul femeilor, acestea sunt: asigurare medicala, suport financiar in vederea realizarii de training, bonusuri de Craciun si Paste. Barbatii urmaresc mai degraba beneficii precum masina de serviciu, abonament la sala, laptop sau telefon de serviciu.

Atunci cand se informeaza despre angajatori , sursele utilizate de catre majoritatea respondentilor sunt site-urile companiilor, site-uri de job-uri si cunostintele din companii. Acestea reprezinta si sursele preferate in randul barbatilor. Sursele de informatii preferate in randul femeilor, insa, sunt evenimentele de tip Open Day si internship-urile. In ceea ce priveste gradul de incredere al acestor surse, ambele categorii de respondenti considera cunostintele din companii, site-urile companiilor si evenimentele de tip Open Day drept cele mai sigure. De asemenea, mai multe femei considera ca se pot baza pe internship-uri si prezentari sustinute in campus, spre deosebire de barbati care prefera sa obtina informatii de pe site-uri de job-uri si prin intermediul prietenilor/ colegilor.

Comportamentul la angajare – diferentele dintre femei si barbati din domeniul tehnic 5.00/5 (100.00%) 1 vote
FacebookDiggTwitterStumbleUponLinkedInGoogle+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>