Employer branding si cultura companiei

Employer brand-ul tau ar trebui sa raspunda la intrebarea “cine esti?”, desi deseori apar angajatori care raspund, de fapt, la “cine ai vrea sa fii?”. Diferenta dintre mesaje este evidenta si poate avea consecinte grave. Solutia este undeva la mijloc: cultura companiei ar trebui sa reflecte adevarul despre tine ca angajator si in acelasi timp sa tinda mereu spre imbunatatire.

Concentreaza-te pe un mesaj clar si personalizat care sa reflecte pe cat mai bine posibil promisiunea ta. Vrei sa stand out from the crowd, dar vrei sa-ti mentii imaginea constanta. E usor sa promovezi promisiuni vagi sau false, insa de cele mai multe ori candidatii isi pot da seama dinainte, iar in cel mai rau caz vei angaja pe cineva care isi va da seama destul de repede ca nu se potriveste cu mediul pe care il ofera, de fapt, compania ta. Greselile in procesul de recrutare sunt costisitoare si frustrante si poti risca sa-ti dauneze imaginii brand-ului.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Employer Brand International, 84% dintre companii considera ca o strategie bine definita este cheia succesului in employer branding. Trebuie, deci, sa afli cum poate fi caracterizata cultura companiei.

Analizeaza:

-       Cum interactioneaza compania?

-       Care este stilul de comunicare?

-       Ce tip de atitudine, tel comun, perspectiva, standard, credinta exista in cadrul companiei?

 

Apeleaza la top performers si afla ce cred ei despre imaginea companiei. Afla cum este vazuta compania pe internet si de catre posibili viitori angajati.

La final, compara imaginea si promisiunile proprii cu impresiile obtinute si pune la punct o strategie pentru a umple golurile. Deoarece employer brand-ul a devenit o parte foarte importanta din procesul de recrutare, promovarea lui trebuie realizata impecabil, chiar daca incepi cu pasi mici.

Employer branding si cultura companiei 5.00/5 (100.00%) 1 vote
FacebookDiggTwitterStumbleUponLinkedInGoogle+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>